En sån där throwback

Publicerat 2015-03-04, klockan 08:37:04
i kategorierna hälsa,
En throwback från sommaren 2013, då jag var påväg till det bättre igen. Men är det bra idag? 

Många, många gånger, alldeles för många egentligen, så vill jag inget hellre än att bara droppa all vikt jag lagt på mig. Bara göra det drastiskt så att de försvinner. Men hur bra skulle man må då? Hur bra mådde jag då egentligen?


Jag blev inte en size-mini, men jag blev en mindre Johanna. Jag gick från 70 kilo till 54 på ett väldigt dåligt sätt. Problem med magen har jag haft sen jag var liten och denna period gjorde ju inte saken bättre. 
Jag kände att gränsen var nådd när jag vägde in på mina 70kg under ett läkarbesök. Jag var egentligen inte tjock, men kroppen bestod ju inte av de muskler som jag byggt upp idag precis. Jag var knubbig helt enkelt och mådde fruktansvärt dåligt efter att ha sett vad jag egentligen vägde..
Hade jag bara ändrat mina kostvanor, slutat skåpäta och börjat röra på mig mer så hade nog min viktnedgång varit en lyckad sådan. Men så enkelt blev det inte.

Omkring 1000 kcal om dagen levde jag på, helst under. Och åt jag mer än det så var den dagen förstörd och spenderades hängandes över toan. 
Jag åt mindre och mindre. Jag tränade mer och mer och jag blev bara tröttare och tröttare. 

Något jag fick då och som jag fortfarande har, men absolut inte lika ofta som då, är hetsätningar. Hetsätning av kakor och godis. Hade vi dragit tillbaka tiden nåt år så hade jag hängt över toan efter dessa hetsätningar. Idag gör jag inte det, även om jag skulle vilja. Jag vet att jag inte blev gladare efteråt och jag vet att det förstör en så in i norden inifrån och ut, så jag låter det va. Det som skett har skett. Idag fightas jag med detta max en gång i månaden, vilket för mig är framsteg men absolut inte där jag borde och vill vara..


Idag ligger morgonvikten på 61kg, vilket betyder en viktuppgång på ca 7 kilo. Jag tror jag känner mig större än vad jag egentligen är. Idag har jag ju faktiskt synliga muskler och en starkare kropp!! Men jag har också en mage som krånglar, sväller och ställer till en hel del för mig.. Jag håller fortfarande koll och räknar det jag äter, just för att jag vet att OM jag inte gör det så äter jag för lite. Och eftersom jag fortfarande har en rädsla inom mig att bli för stor eller att äta för mycket, så känner jag mig på något sätt lugnare när jag har koll. Det ger vissa begränsningar i vardagen MEN om jag äter bra i veckorna så gör det inget att jag inte har koll på en eller två måltider i veckan. 

Varje dag är en ny dag 
och att finna en balans är måletKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback