Hjärnkaos och drömmar

Publicerat 2014-05-25, klockan 17:14:06
i kategorierna vardag,
Sometimes, all you need is a break from your daily life.
 
En ständig oro och en ständig press. Jag säger inte att träningen går dåligt, för det gör den inte. Den går snarare jättebra.
Kosten är så clean som möjligt och det är sällan som det slinker ner något "onyttigt". Men hjärnan går på högvarv. Tankar hit och tankar dit om hur mycket eller hur lite som är lagom. Jag vet inte. Jag vet ingenting. Jag känner inte ens min kropp. Jag vet inte hur den fungerar för det är aldrig, aldrig detsamma.
 
Att vara beroende av att kontrollera kaloriintaget har gett mig en så vrickad syn på mat och jag har nästan helt och hållet förlorat känslan av att vara hungrig och mätt. Så jag är rädd. Rädd för att äta. Rädd för att inte äta.
Men jag har nu lovat mig själv att jag ska inte räkna. Hur jobbiga dagarna än kommer att bli så ska jag inte räkna. Vissa dagar kommer jag säkert att äta för lite och vissa dagar kommer jag säkert att äta för mycket. Jag vill fokusera på att få tillbaka den riktiga rutinen, då magen talar om när den behöver energi.
 
Så just nu sitter jag och drömmer mig iväg. Långt härifrån där jag kan ligga vid havet som en strandad val. Där jag kan välja precis vad jag vill från buffén. Där jag kan slappna av vid poolen och läsa en fitnesstidning eller två, njuta av en drink och inte tänka för överhuvudtaget. DÄR JAG KAN KÄNNA ATT JAG ÄR JAG, oavsett hur jag ser ut. 
 
Jag vet att jag inte kommer kunna resa utomlands förrän efter sommaren. Och då ska jag bannemig det. Jag vill, jag kan och jag ska utomlands. Lika mycket som jag kan, vill och ska klara mig ifrån kalorikontrollen.
 
 
 

Kommentarer
Emelie

Vad tråkigt att höra!! <3 Jag har själv försökt räkna, men det glöms alltid bort. + att jag inte vill att det ska bli sådär fel :( Ät bra, njut och lev! Choklad, en bakelse, en drink eller en underbar buffé borde vara standard att kunna njuta av <3

2014-05-25 @ 18:31:57  /  URL: http://www.ayeartogo.blogg.se
Emelie

Jag hejjar på dig att du slutar med räknandet! Man ska inte må dåligt över mat <3 Ät med själen så blir du lycklig(are)!! <3

2014-05-25 @ 20:58:36  /  URL: http://www.ayeartogo.blogg.se
Madeleine

Inte roligt.. Men jag förstår dig precis! Jag var på väg in i det mönstret. Har/hade en app som till och med hade koll på allt jag åt och allt vad jag tränat. Men jag kände själv att det fick vara nog. Vi är inte mer än människor och man ska kunna unna sig, njuta och leva livet precis som man vill. Vill man äta en bulle, en kaka, en glass eller en proteinshake så gör det! Utan att tänka efter :)<3

Svar: Jag antar att det säkert är samma app som jag använt.. Det är hemskt att vara så beroende av att veta :o
Nej precis! Dags att det där steget framåt nu!
Kram på dig <3
Johanna - Träning, Hälsa & Vardag

2014-05-26 @ 13:03:07  /  URL: http://madelue.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback