VÄLBEHÖVLIG VILODAG OCH BABBEL

Publicerat 2014-06-19, klockan 14:42:55
i kategorierna vardag,

Det har inte riktigt varit min dag i flera dagar nu. Magen krånglar och humöret sjunker bitvis varje dag. Kommer magen någonsin att bli "normal" igen? Jag struntar i magrutor, #vågavägraabs som en annan bloggare skrev (minns dock inte vem, hehe), men att gå runt med uppblåst/svälld mage VARJE dag är så tråkigt och jäkligt deprimerande måste jag säga. Jag kan ju inte äta mindre mat för det hjälper ju inte mot det. Jag vet heller inte vad jag inte kan äta eftersom det är olika från dag till dag. Förmodligen har jag en dos av den där trevligheten IBS då symtomen är rätt lika det jag har... Varföööööööör tänker man liksom. 

MEN, fröken fräken försöker göra det bästa av dagarna iallafall och ju mer hon hittar på desto mindre tänker hon på sin dumma mage :)
Tänker inte slänga bort en sekund till på att ha ångest över mat. Nu har jag till och med varit fri från kaloriräkning i nästan en vecka! Dock är det jobbigt att inte veta, men om jag någon gång vill bli av med det så får jag stå ut med det. 

Vilodag idag, så grymt behövligt efter nattens alla trappor upp och ned på jobbet x). Varför bor äldre människor i lägenhet?! Välj hus, gärna enplansvilla, haha. Nä men jag gillar mitt jobb, jag har en underbar familj och fantastiska vänner omkring mig. Varför glömmer man sånt när man har dåliga dagar?! Snart ska jag iväg och shoppa lite i Västerås och inatt är det jobb igen :)

Kommentarer
GoForFit

Min mage har också lätt för att krångla. Då brukar jag se över dessa saker:

- Fibrer (min mage blir svullen av för mycket)
- Sötningsmedel (för mycket lightläsk, tuggummi osv och min mage strejkar)
- Stark mat (Älskar fefferoni och sambal. Det gör inte min mage)
- Mjölkprodukter (Jag är inte laktos, men är min mage redan ur balans kan den reagera även på det.)

Efter jag började med kolhydratscykling märkte jag det här med fibrer. Äter ju knappt sallad på lowcarb-dagarna (2 dagar i veckan) då jag försöker ligga riktigt lågt. Under dessa dagar mår konstigt nog min mage alltid bra. Tror inte det har med kolhydraterna att göra, då min mage ofta mår bra även på highcarb-dagarna.

Sånt här jag älskar med att testa på nya saker i kosten, man lär sig så mycket om sin kropp! :)

Svar: Ja det är lite så min mage är också! Och faktiskt, under tiden som jag åt lchf, så var min mage lugnare än den varit på evigheter... Men vill ju inte leva på lchf så man får väl helt enkelt prova sig fram :/
Har funderat på att testa carbcycling och har redan kollat upp och läst massor om det så kanske dags att testa det och de om det hjälper någonting :)
Johanna - Träning, Hälsa & Vardag

2014-06-19 @ 15:26:18  /  URL: http://goforfit.se
Emma

Du beskriver min vardag nästan exakt.. Jag förstår inte riktigt hur en sådan "liten" sak som en mage kan förstöra så mycket. För mig är det precis likadant, olika grejer som äts varje dag liksom. Det enda som hjälper mig någorlunda är promenader och att styrketräna, men det måste vara regelbundet. Skulle jag bli förkyld eller fuska i två veckor så är det tillbaka på ruta 1, så himla irriterande och tröttsamt i längden. Men man lär väl sig lite mer varje dag. T.ex. så är socker nästan helt uteslutet för mig, fast såklart äter jag det ändå.. x)

2014-06-19 @ 15:37:36  / 
Anonym

Hej fina du!
Jag läser och får en känsla av att du inte mår helt bra? Jag har under det senaste halvåret börjat träna, begränsat kosten väldigt mycket och rasat i vikt. Jag märkte inte hur dåligt jag mådde innan jag gick helt in i väggen och fick både en depression och en ätstörning. Nu börjar jag komma på benen och hitta mig själv igen, men hälsan har inte varit gratis för mig och det är inte vad jag trodde från början. Det är superkul med träning och nyttig mat, men kom ihåg att hälsa är att må bra! Jag mådde extremt dåligt av att räkna kalorier, och det är en vana jag jobbar med att bli helt av med. Du verkar vara en toppentjej och jag hoppas att du mår bra. Ville bara ge en liten varnings-hint om att du kanske ska känna efter. Hur mår du egentligen? Jag känner igen mig lite i sättet du skriver nämligen, och vill inte att någon annan ska hamna där jag varit. Ta hand om dig!! Kram :)

2014-06-19 @ 21:04:09  / 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback