Instängd i min egen kropp

Publicerat 2014-08-17, klockan 23:12:12
i kategorierna hälsa,
Är arg på mig själv. Jag äter alldeles för mycket godis. Eller den här helgen har jag ätit alldeles för mycket godis. Tar jag en bit vill jag ha minst tjugo till. DET KÄNNS INTE OKEJ. Tänker inte förbjuda mig själv heller, för det gör inte saken bättre. Men jag vet att så länge jag låter bli den första biten så kan jag klara mig utan. 

Nu ikväll har jag bokstavligen tryckt i mig choklad från paradisasken på jobbet... Inte en, inte två, inte tre. Skulle sikta på typ 12-13 stycken om inte mer till och med. Var tog självdisciplinen vägen?! 
"Jag börjar om på måndag" är väl ett uttryck som man hör talas om varje vecka i princip, så kör väl på det jag också. Vill äta bättre mat och mindre skräp. Känner mig som en vandrande sopkorg. 
Funderar på periodisk fasta igen, 16:8, för det funkade så jäkla bra och jag mådde hur bra som helst under den perioden! Vet inte ens varför jag slutade. Eller jo jag saknade frukosten, haha.

Snart är denna bajsvecka (mentalt) slut och då lägger jag allt vad ångest är, åt sidan. Orkar inte gå runt med dessa tankar hela tiden. Jag vet att jag blivit rundare, jag vet att jag har lite mer fett på kroppen och jag vet att jag väger mer. Är jag ledsen för det? Ja ibland. Men jag är också glad och dessutom mycket piggare på gymet tack vare att jag ätit mer mat nu på senare tid. 


Tankar hit och tankar dit. Det är inte så lätt. Jag är inte nöjd med mig själv och ibland till och med skäms jag över mig själv. Jag tänker ofta på hur jag ser ut i olika vinklar och lyckas alltid hitta mina "svaga" sidor och sen klanka ner på mig själv. Varför gör man så mot sig själv? Det tar så mycket av ens tid. Tid som man kan göra en massa andra roliga saker på än att räkna kalorier, vrida sig vid spegeln, väga maten eller väga sig själv. Det är inte värt det. Det är verkligen inte värt det och ändå gör man det. 


Kommentarer
Josefin Norlén

Känner seriöst precis likadant!
"unna sig i måtta" DE GÅR INTE ATT ÄTA GODSAKER MED MÅTTA. Äter tills jag är spymätt, när ska man lära sig? haha åhh..
Skulle inte du kunna berätta lite om 16:8? Har inte hört så jätte mycket om den :)

Svar: Nej det är så jäkla svårt att sluta efter den första biten!
Kan fixa ett inlägg i veckan och skriva lite hur jag gjorde och tänker göra. Ska nämligen köra 16:8 när jag börjar min "deff" den 1a september sen :)
Johanna - Träning, Hälsa & Vardag

2014-08-18 @ 12:30:30  /  URL: http://josefinnorlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback